UPPLEV GLÄDJEN

50 TRÄNINGSFORMER | 150 PASS I VECKAN

INSPIRATÖRER & FORMTOPPARE

SOFIA SØNDERHAUG

Instruktör | Formtoppen

 

Vem är du?
– Sofia Sonderhaug är jag och utbildade mig som dansare på 90-talet i Sverige och i USA. Främst inom balett men även jazz, showdans, step, fridans mm. Yoga har jag tränat sedan det kom till Sverige, mestadels Virya yoga.

 

Vilka pass leder du?
– Yoga i Västra Ingelstad på söndagar kl. 10 och Samba i Höllviken kl 18.35 på tisdagar. BodyBalance som jag precis certifierad mig inom hoppar jag i nuläget in på pass där det behövs på våra tre anläggningar.

 

Varför har du blivit instruktör och vad är bäst med det?
– Jag har varit instruktör i andra sporter tidigare. Att bli instruktör på gym känns som en förlängning av min bakgrund. Det är helt fantastiskt att få dela glädjen i dansen med andra. När deltagarna sätter stegen och finner en tillfredsställelse i det och att det sedan är träning blir en extra bonus. Det är glädjen som är upplevelsen.

Vilken känsla önskar du förmedla under dina klasser?
– Glädjen och inspiration att utvecklas. Dansen, musiken och att vi har kul ihop. Vi blir som en helhet. I längden utvecklas balansen, rörligheten och dina inre muskler. Sedan att finna nuet och lugnet i avslappningsstunden på yogan/BodyBalance.

Du är nyutbildad i Les Mills koncept BodyBalance. Vilken är den största utmaningen/skillnaden om man jämför med Yoga som du har instruerat i tidigare?
– Då BodyBalance påminner om den dynamiska yogan jag håller har utmaningen varit ok. Däremot är tempot i BodyBalance en aning snabbare i tempot ändå i Yogan. Jag vill inte tappa deltagaren och att hen ska få samma utveckling i sin smidighet och att nå ut i övningarna fullt ut. Sedan att man ska följa en koreografi från A till Ö är nytt och utmanande men har sina fördelar både för mig och deltagarna.

 

Om du får drömma, vad skulle du vilja vara instruktör i?
– Det finns många pass jag skulle kunna tänka mig men en dröm är nog att kombinera ett pass som idag inte finns. Att få ihop funktionell träning med bålstabilitet och rörlighet. En kombination av balett, yoga och funktionell träning. Ett pass där man som deltagare inte behöver kunskap från ovannämnda träningsformer förut men gärna en nyfikenhet.

KALLE LINDQVIST

Instruktör | Formtoppen

 

Vem är du?
Mitt namn är Kalle och jag är en snart färdigutbildad mediaproducent som tycker att det är väldigt roligt att träna Les Mills pass.

 

Vilka pass leder du?
BodyPump.

 

Varför har du blivit instruktör och vad är bäst med det?
– Jag blev instruktör för att jag ville ta min träning till nästa nivå. Det är någonting jag har tänkt på länge och jag är så glad att jag tog det beslutet! Det bästa med att vara instruktör är att kunna hjälpa andra med deras träning samt att växa som person.

Du är hyfsat ny instruktör hos oss på Formtoppen, hur var känslan under ditt första pass?
– Jag var nervös samtidigt som jag var grymt peppad. Det jag märkte under passets gång var vilken härlig adrenalinkick det är att stå där framme, med musiken och dessa underbara medlemmar som ger järnet varje gång!

Förutom BodyPump, vilken är din favoritträningsform eller pass just nu och varför?
– Jag skulle nog säga BodyAttack. Det som är så kul med BodyAttack är att man utför rörelserna till grym musik. En bra bonus är dessutom att träningen är så varierad.

 

Om du får drömma, vad skulle du vilja vara instruktör i?
– Hmm, svårt att säga. BodyAttack och Grit Athletic. Jag gillar de plyometriska hoppen i Griten och snabbheten i BodyAttacken.

Vill ni BodyPumpa med Kalle träffar ni honom på Formtoppen i Skanör, tisdagar kl 09.00, och såklart även på andra håll!😄

ANGELIKA NORGREN

Instruktör | Formtoppen

 

Vem är du?
– Jag heter Angelika, 40 (snart 41) 😊 Bor i Vellinge tillsammans med min sambo Stefan, min son Love snart 13 år och 3 bonusbarn, 13 och 16 år. Förutom att jag jobbar på Formtoppen, jobbar jag heltid på förskola i Västra Ingelstad. Är gammal fotbollsspelare och tro det eller ej, även dansare.

 

Vilka pass leder du?
– BodyCombat, BodyPump och GRIT series.

 

Varför har du blivit instruktör och vad är bäst med det?
– Det var inget jag överhuvudtaget tänkte att jag skulle/ville bli. Jag tränade BodyCombat på Formtoppen och efter ca ett år tror jag, stoppade Per mig i receptionen och ställde frågan om jag inte kunde tänka mig att bli intstruktör. Han hade smygtittat på mig genom fönstret, haha 😊 Mitt spontana svar blev tack, men nej tack. Men tänkte på det under veckan och kom fram till att klart jag ska testa! Det gjorde jag och nu typ 10 år senare, är jag instruktör i 3 koncept.

Det bästa med det, är att man få jobba med det man älskar. Att få inspirera andra och att få dem till att utmana sig själv. Att vi alla är där för att vi har något gemensamt, att vi tycker det är fantastiskt roligt.

Du instruerar hela 3 st Les Mills koncept! När det är dags för nya releaser, hur lång tid tar det att öva in de nya passen egentligen?
– Oj, vill man knappt säga. Men när det är dags för nya releaser brukar min sambo säga ”vi ses om 2 veckor” hahaha! Då går jag in i min koreografi-bubbla. Man får nog räkna 2-3 timmar om dagen i 2 veckors tid. Jag vill presentera och leverera till 100 procent på mina klasser, då får man lägga ner mycket tid på det helt enkelt!

Om du bara får välja ett av dina pass, vilket är ditt favorit just nu och varför?
– Gillar ju alla mina koncept, men om jag måste välja så är det nog BodyCombat som ligger mig varmast om hjärtat. Även om det är kampsports inspirerat och hårt, så är det så mycket glädje i det. Och man har galet kul när man kör! Plus att man får känna sig lite cool 😉

 

Om du får drömma, vad skulle du vilja vara instruktör i?
 BodyBalance kanske? Bara för att det nog hade varit det sista man hade förväntat sig av mig 😁

Vi tackar Angelika för pratstunden! Prata mer med henne när ni ses i krokarna på Formtoppen eller bli inspirerad och häng med på ett av hennes pass i Höllviken eller i Skanör!😄💪

FORMTOPPEN LEDARBYTEN

TRÄNINGSFORMER

SENIORTRÄNING

UNGDOMSTRÄNING

GYM

LES MILLS | GRUPPTRÄNING

INDOOR CYCLING

INDOORWALKING

DANS | GRUPPTRÄNING

YOGA

CROSSFIT

PILATES

ÖVRIG | GRUPPTRÄNING

GYMPA

STYRKELYFT