UPPLEV GLÄDJEN

50 TRÄNINGSFORMER | 150 PASS I VECKAN

INSPIRATÖRER & FORMTOPPARE

CINDY HEDIN

Instruktör | Formtoppen

Vem är du?
– Mitt namn är Cindy och jag är en go och glad tjej på snart 21 år. Dansar jag inte på Formtoppen så hittar ni mig bakom receptionen på Malmö Arena Hotell!

 

Vilka pass leder du?
– Jag är instruktör i Zumba Gold!

 

Vad är skillnaden på Zumba Gold och ”vanlig” Zumba?
– Största skillnaden enligt mig är koreografin. I mitt fall har jag byggt upp Zumba Gold-passet med lite färre steg i låtarna, jämfört med ”vanlig” Zumba. Det är dels för att man lätt ska kunna hänga med om man är nybörjare eller om man har svårt för koordination. Viktigast för mig som instruktör är att man ska kunna köra i sitt egna tempo. Känner man sig redo för att ta stegen till en annan nivå, så dyker det alltid upp utmaningar även i Zumba Gold! 

Varför har du blivit instruktör och vad är bäst med det?
– Jag har länge dansat på Formtoppen. Allt började redan vid 12-års åldern då jag gick på FunkyKids, som sedan ledde till Blizz. Detta var danskurser för barn och ungdomar. Jag tog sedan en liten paus från Formtoppen och dansen för att gå över till att spela fotboll i några år. En dag tog det slut med fotbollen, men kände då sedan innan en stor saknad för gruppträningen. All energi och pepp man fick av varandra som grupp var en underbar känsla. Det var då jag började gruppträna på Formtoppen igen och fastnade då mestadels för dansen. Efter några år fick jag frågan om att bli instruktör och jag tackade genast JA. Jag älskar allt med träna i grupp. Att kunna sprida energi till andra, men även att själv få uppleva det från alla som kommer och tränar.

 

Nu när all seniorträning är tillfälligt inställd finns det alternativ till både hemmaträning och uteträning för seniorer. Är det något som du kommer att hålla i?
– Det finns det! På Formtoppens hemsida finns mitt Zumba Gold pass tillgängligt för de som vill träna hemifrån. Vill man komma ut och träna i friska luften så kan man dansa med mig klockan 10.10 på fredagar utanför Formtoppen i Höllviken.

 

Förutom Zumba, vilken annan träningsform eller pass tycker du om att köra som komplement?
– Kör jag inte Zumba så brukar jag slå till med ett styrkepass i gymmet. Som jag tidigare nämnt så älskar jag ju gruppträning, så till exempel BodyStep och DanceAerobic gillar jag också att köra när jag hinner.

 

Om du får drömma, vad skulle du vilja vara instruktör i och varför?
– Det skulle nog vara ett annat slags danspass. Kanske ett pass liknande BodyJam, som vi tidigare haft på Formtoppen, där man dansar loss till olika musik-och dansstilar.

TRÄNINGSFORMER

SENIORTRÄNING

UNGDOMSTRÄNING

GYM

LES MILLS | GRUPPTRÄNING

INDOOR CYCLING

INDOORWALKING

DANS | GRUPPTRÄNING

YOGA

CROSSFIT

PILATES

ÖVRIG GRUPPTRÄNING

GYMPA

STYRKELYFT