VANLIGA FRÅGOR – FAQ

ABONNEMANG

Månadsbetalning med en bindningstid på minst 12 månader. Abonnemanget löper på till dess att du säger upp det med 2 månaders uppsägningstid. Detta kort går inte att frysa. För att teckna abonnemang krävs ett svenskt personnummer samt målsmans underskrift om du är under 18 år. 

Du tecknar ditt abonnemang på någon av våra anläggningar och betalar då första månaden på plats samt eventuell medlemsavgift om denne inte är löst. Därefter dras betalningen den sista bankdagen var månad. 

När som helst kan du uppgradera ditt abonnemang från Styrketräningskort → Formtoppenkort → Crossfitkort. Då fyller du i en förnyelselapp i receptionen. Vid nedgradering gäller bindningstid och uppsägningstid som vanligt. 

Vid uppsägning skickas mail med namn och personnummer till ekonomiansvarige tobbe@formtoppen.nu

ANTIDOPINGPOLICY

Formtoppen är en förening med en stark antidopingpolicy. Som medlem godkänner du denna policy och med hjälp av våra riktlinjer vill vi kunna stötta och hjälpa anställa, medlemmar, ledare samt föräldrar att finna stöd och trygghet. Läs mer om vår drogpolicy här. ( https://www.formtoppen.nu/wp-content/uploads/2019/02/Formtoppen_Drogpolicy_2018-2020.pdf )

AVBOKNINGAR & FRÅNVARO
Pass med start efter 10.00 = 3h innan.
Pass med start före/prick 10.00 = senast 22.00 kvällen innan.
Avbokningsreglerna gäller vardag såväl som helg, både för bekräftade bokningar och om man är reserv. 
Alltså måste även din reservplats avbokas enligt ovan!

Du avbokar dig via hemsidan, appen eller ringer till receptionen. Vid sen avbokning/frånvaro uppstår en avgift på 120kr, 100kr eller 80kr beroende på ålder. 

BASTU

Bastu finns tillgänglig i Höllviken, en i vardera två omklädningsrum för herrar och en i damernas. Vill du nyttja endast bastu/dusch/omklädningsrum behövs medlemsavgiften lösas.

BETALNING

Alla våra anläggningar är kontantlösa. Betalning sker via betalkort, Swish eller faktura. Vi accepterar alla kort.

Formtoppens organisationsnummer: 847000–9047

BOKNING AV PASS

Bokningen öppnas 1 vecka innan passet kl.00.00. Du bokar dig på telefon, via hemsidan/appen eller tar en drop-in plats. Om du bokat ett pass släpps platsen 5 minuter innan passets start till eventuell väntande reserv om du inte dykt upp innan dess. Ring oss gärna och meddela om du vid något enstaka tillfälle skulle bli sen, så håller vi kvar din plats. 

Skulle du bli satt som reserv på ett pass skickar vi ut ett SMS om du har fått en plats på passet. Du flyttas då automatiskt upp som bokad. Du kan komma att bli uppflyttad upp till 1h innan passets start. 

Vid bokning på hemsidan loggar du in med ditt fulla personnummer ÅÅMMDD-XXXX och lösenordet läggs in som dina 4 sista siffor. Lösenordet går sedan att ändra på hemsidan om önskat. Det krävs att en epost är inlagd och verifierad för att kunna boka sig på pass. Eposten går att verifiera på hemsidan eller via receptionen. 

BORTTAPPAT KORT

Vid borttappat kort kan vi skriva ut ett nytt till en kostnad av 100kr. Annars fungerar registrering i Höllviken och Skanör med körkortet.

FRYSNING AV KORT
Årskort går att frysa vid antingen ett tillfälle i upp till 60 dagar, eller 30 dagar vid två tillfällen. Initialt gäller det årskort köpta kontant men innan årskiftet gäller det även autogiro! 
Vid uppvisning av läkarintyg kan årskorten frysas tillsvidare i upp till 12 månader. Ett nytt läkarintyg behövs lämnas in efter den tidsperioden om kortet ska vara fruset längre än så. Vid abonnemang makuleras autogirot vid uppvisande av läkarintyg. 
 
När det sedan är dags att börja träna igen ber du receptionen göra ditt årskort aktivt igen. Vid abonnemang får du teckna ett nytt med ny bindningstid.
Frysning av kort är givetvis konstadsfritt.
GLÖMT KORT

Som medlem godkänner du det krav vi ställer angående medtaget medlemskort eller legitimation. Om du mot förmodan skulle glömma korten hjälper receptionspersonalen till att hitta dig i systemet med hjälp av dina uppgifter. Vid upprepade gånger får du en varning.

GYMPOLICY
  • All träning sker med rena inneskor. Ytterskorna tas av direkt när du kommer in.
  • Väskor och jackor tas inte med in i salarna/gymmet.
  • Lägg tillbaka den utrustning du använt på sin rätta plats.
  • Torka av konditions-och styrkemaskiner efter dig.
  • Varje gång du ska träna ska medlemskortet registreras i kortläsaren i receptionen. 
  • Ditt medlemskort är personligt och ska inte användas av någon annan. 
  • Instruktörens anvisningar och övriga ordningsregler i lokalen skall följas.
  • Tänk på ljudnivån och vilka samtalsämnen du har under träning och i omklädningsrum.
  • Tröjan behålls på när vi tränar.
INSTRUKTIONER

Det ingår 2st instruktioner per årskort och per år vid abonnemang. Alternativet finns även att köpa till instruktion för 300kr ungdom/65+ eller för 400kr vuxen. Instruktionen bokas via receptionen.

Instruktionen tar ungefär en timme där du tillsammans med en instruktör går igenom övningar och maskiner i gymmet för att skapa ett personligt träningsschema efter dina förutsättningar och önskemål. Kom ombytt! 

Instruktionstiden ska avbokas senast dagen innan. Sen avbokning alternativt frånvaro debiteras med en kostnad på 200kr.

KORTINFORMATION

Se vår prislista samt kortinfo här. https://www.formtoppen.nu/medlemskap/

KVARGLÖMT

Kläder, handdukar och liknande läggs i en upphittat-låda. Mindre saker samt värdesaker förvaras i en låda bakom receptionen. Fråga receptionen på respektive anläggning vid kvarglömt!

KVITTO

Kassakvitto finns alltid tillgängligt att få. Behöver du underlag för friskvård hjälper receptionspersonalen dig med detta. 

Vi är en förening och är där med momsfria.

MEDLEMSSKAP

För att kunna nyttja våra träningskort tillkommer också medlemsavgiften på 200kr. Denna löser du var kalenderår. Finns tillgänglig att lösa på hemsidan!

PARKERING

Parkering finns tillgänglig vid alla våra anläggningar. Glöm inte P-skiva! 

PERSONLIGA TRÄNARE

Vill du boka tid hos en PT görs detta direkt via våra personliga tränare här. https://www.formtoppen.nu/pt/

SHOP

På våra anläggningar i Höllviken och Skanör finns det diverse kläder, skor, handskar, kosttillskott, bars, dryck, snacks, shakers med mera till försäljning. I Västra Ingelstad finns ett selekterat utbud av dryck, bars och kosttillskott. 

SKÅP

På alla våra anläggningar finns skåp tillgängliga. Till dessa behövs en 10-krona eller en Formtoppen-pollett för att låsa in, som man sedan får tillbaka när skåpet låses upp.

STUDENTRABATT

Vid uppvisande av giltigt mecenat-kort får du som student alla årskort till ungdomspris.

TERAPEUTER

Önskar du boka en tid hos en massör, kiropraktor eller sjukgymnast görs detta direkt via en i vårt Hälsa & Rehab Team här. https://www.formtoppen.nu/halsa-rehab/

TRÄNING UTANFÖR ÖPPETTIDER

Vår anläggning i Västra Ingelstad är ett nyckelgym vilket innebär att möjligheten finns att träna när det inte är bemannat. Mellan kl.00-05 håller vi stängt, övriga tider kan du alltid träna med hjälp av ett inpasseringskort. Tänk på att första besöket måste vara vid bemanning för att kunna aktivera kortet.

1. Endast en inpassering per öppnande av dörr. Undantag enligt punkt 8. 

2. Ej tillåtet att släppa in utanförstående medlemmar eller annan person 

3. Vid träning skall redskap och övrig träningsutrustning återställas. 

4. Man måste ha fyllt 15 år för att träna på obemannade öppettider. 

5. Rena inneskor skall tas på vid incheckning. 

6. Medlemmen är medveten och accepterar att man blir filmad vid 

incheckning och under träning. 

7. Medlemmen är medveten och accepterar att man vid kvällsträning måste 

lämna gymmet senast 00.00 annars utlöses larmet. Om larmet utlöses 

blir medlemmen ersättningsskyldig för kostanden för utryckning. 

8. Medlem under 15 år kan tillsammans med målsman träna på obemannade 

öppettider. Dock ska separat avtal undertecknas. 

Åverkan, allmän oaktsamhet och brott mot ovanstående punkter innebär 

att kortet spärras och du förlorar din rätt att utföra de aktiviteter du har köpt utan rätt till återbetalning.

ÅLDERSGRÄNSER

Året du fyller 15 år får du lov att träna själv i gymmet och gå på alla våra gruppträningspass samt Crossfit. Innan dess får man lov att träna i gymmet från det att man fyllt 10 år (inga gruppträningspass) med en vuxens sällskap som är över 18 år eller gå på våra ledarledda ungdomspass. Ungdomspassen får man lov att gå på året man fyller 12 år. 

För att köpa energidryck med koffein behöver du vara minst 15 år samt kosttillskott 18 år. 

Du går till ungdomspriserna fram tills du fyllt 21 år. Du går till vuxenpriserna fram tills du fyllt 65 år. 

ÖVERLÅTELSE AV KORT

Träningskorten är personliga och går inte att dela på. Det är dock möjligt att föra över sitt träningskort till någon annan med förutsättningen att hela kortet/alla klipp förs över med samma utgångsdatum som tidigare. Detta gäller ej medlemsavgiften.

Det går även att överlåta sitt träningskort på abonnemang till någon annan. Dragningarna kommer fortsätta att dras från samma konto till dess att bindningstiden på 12 månader löper ut. Sedan får personen i fråga teckna ett nytt eget abonnemang.