INSPIRATÖRER & FORMTOPPARE

LINUS CHRISTIANSSON

Instruktör | Formtoppen

Vem är du?
– Jag heter Linus Christiansson och är inte släkt med Per Christiansson på Formtoppen även om min pappa också heter Per Christiansson. Jag driver bland annat en designstudio där jag även arbetar med Formtoppen. Jag drev tidigare en design- & webbyrå i Malmö under 15 år som vi sålde och jag fortsatte som frilans. Jag har och har haft många parallella projekt, startups och företag. Läs mer på studiolinus.se
 
Vad gör du på Formtoppen?
– Jag är BodyCombat-, BodyPump- och TRX Challenge instruktör
 
Vad innebär TRX?
– TRX står för Total-body Resistance eXercise och togs fram av Navy Seals-soldaten Randy Hetrick. Det innebär att träna styrka, flexibilitet, balans och uthållighet i funktionella övningar med hjälp av TRX-remmar. Du tränar hela kroppen och använder din egen kroppsvikt som motstånd. TRX är träning på liten yta med stora resultat.
 
Varför ska man gå på TRX?
– Alla behöver stärka bålen och arbeta med sin stabilitet. I TRX arbetar vi funktionellt och statiskt. Studier visar att övningarna som gjordes för bålmuskulaturen i TRX är mycket effektiva. Du stärker upp stabilisatorerna och ökar din styrka markant. Detta är något alla borde träna som ett komplement till övrig träning.
 
Vad tränar man på BodyCombat?
– BodyCombat är en kampsportsinspirerad högintensiv cardioklass. Med slag och sparkar från världens kampsporter upplever du en resa fylld av eufori och kraft. All stress släpper; du har fantastiskt roligt.
 
Till medlemmen som aldrig testat BodyCombat och är tveksam – vad säger du då?
– Förutom att BodyCombat är en väldigt energigivande träningsform till bra musik så förbättrar du även din kondition, balans, smidighet och styrka. Alla kör efter sin egen förmåga.
  
Vem vänder sig BodyPump till?
– BodyPump vänder sig till alla från nybörjare till elit. Med skivstång, vikter och bräda går vi igenom varenda muskelgrupp i hela kroppen. Nästan alla övningar går att skala upp eller ner, du bestämmer själv hur tungt du vill lyfta med tanke på dagsform etc. Med våra rekommendationer och coaching under passet kan du utmana dig själv och nå bättre resultat. Det är roligare att träna i grupp!
 
Vad är det bästa med BodyPump?
– Det bästa med BodyPump är att alla kan vara med och du får en komplett styrketräning för hela kroppen. Du får starka och smidiga muskler och en fin kombination av explosivitet och uthållighet. Alla övningar är noga förberedda och utvalda för att få ut så mycket som möjligt av en säker träning. Som Les Mills instruktör går vi vidareutbildning var tredje månad där vi tränar teknik, coaching samt får nya övningar och musik. Musiken som väljs ut spänner över de flesta genrer för att passa alla och lyfter verkligen träningen.
 
 
Vilket pass, av de du instruerar i, rekommenderar du till den som vill:

• Bli starkare?
BodyPump, BodyCombat & TRX

• Bli snabbare? 
BodyCombat

• Bli smidigare? 
BodyCombat, BodyPump och TRX

• Få bättre kondition?
BodyCombat, BodyPump

MALIN ANSELMSSON

Instruktör | Formtoppen

Vem är du?
– Jag heter Malin Anselmsson och är 48 år gammal. Jag bor i Höllviken med min man Henrik och våra barn, Alice & Julia. Jag har varit instruktör på Formtoppen sedan 2011 och när jag inte är på Formtoppen är jag ute och springer. Tiden som blir över jobbar som projektledare på SAAB Kockums i Malmö och leder konstruktionen av två nya ubåtar till Svenska Försvaret.
 
Vad gör du på Formtoppen?
– Jag har TRX Challenge och Funktionell Träning Ute. Jag har tidigare kört mycket IndoorWalking men har inget på schemat just nu.
 
Vad är Funktionell Träning?
– Träningen består av funktionella övningar som knäböj och utfall av olika slag för både styrka & rörlighet. Vi tränar också balans, bål och stabilitet. Övningarna växlas av med några pulshöjare för kondition. Passet ger en komplett träning och passar alla, på alla nivåer. Funktionell Träning Ute är en klass där vi beger oss ut från anläggningen och in i Skanörs Stadspark. Vi tar med oss en viktplatta till övningarna. Passet har samma uppbyggnad, och i stort sett samma övningar, som Funktionell träning som körs inomhus i Höllviken på onsdagar.
 
Varför ska man gå på Funktionell Träning?
– Funktionell Träning är den perfekta träningen både för dig som inte hinner med så många pass i veckan och för dig som tränar mycket. Här får hela kroppen en genomgång av alla sina funktioner: styrka, stabilitet & rörlighet, uppbyggt efter hur kroppen är byggd och vill fungera.
 
Vem vänder sig Funktionell Träning till?
– Funktionell Träning vänder sig till alla. Man gör passet så tungt eller lätt man vill! Eftersom vi inte kör till musik i parken, och jagar en takt, så kan jag dessutom anpassa övningar och tempo till deltagarna. Det kan tyckas tråkigt att vi inte har peppande musik, men inramningen med parken ger en mycket härlig träningsmiljö.
 
Till den som aldrig testat Funktionell Träning, och är tveksam – vad säger du?
Kom & prova! Det är enkelt att hänga med och det är en speciell känsla med Funktionell Träning Ute som jag gärna delar med fler! Den måste upplevas!
????????

JOHANNA ROTZIUS

Instruktör | Formtoppen

Vem är du?
– Johanna Rotzius heter jag och är 24 år gammal. Jag bor i Malmö, Hyllie, tillsammans med min pojkvän. Jag har jobbat på Formtoppen i 7 år, därav heltid de senaste 2,5 åren.
 
Vilka pass leder du?
– Jag leder BodyBalance, Les Mills Core och IndoorCycling
 
Varför har du blivit instruktör och vad är bäst med det?
– Träning har alltid varit ett stort intresse för mig och att kunna sprida det vidare är helt fantastiskt! Det bästa med att vara instruktör är responsen från deltagarna och att jag själv utmanas och utvecklas.
 
Du är nyutbildad i både Les Mills Core och i IndoorCycling! Vad skulle du säga har varit den största utmaningen med de nya passen?
– Core är ett pass med mycket teknik, men som passar alla tack vare många olika alternativ och svårighetsgrader. Det är en utmaning att kunna anpassa och visa de alternativ som behövs för att alla motionärer ska utmanas men utföra övningarna korrekt.
Den största utmaningen med IndoorCycling är att det är ett relativt nytt träningskoncept för mig, men det är också det som gör det ännu roligare och mer utmanande!
 
Framöver kommer vi få se dig mer i gruppträningssalarna, men lite mindre i receptionen. Vad är dina planer i höst?
– Till hösten ska jag börja plugga! Det blir lärarutbildningen i Malmö. Jag kommer dock jobba lite extra i receptionen och fortsätta hålla i pass, så ni slipper mig inte helt ????
 
Till någon som aldrig varit på gruppträning tidigare, men är sugen på att testa, vilka anledningar skulle du ge den?
– Det är det bästa beslutet man kan ta! Du har någon som säger åt dig vad du ska göra, hur länge och hur mycket. Dessutom är alla träningskoncept anpassningsbara för just dig och din nivå. Det är en fantastisk känsla att få utvecklas och utmanas tillsammans med andra!

SOFIA JÖNSSON

Instruktör | Formtoppen

Vem är du?
– Jag är Sofia, 26 år gammal och bor med min sambo i Höllviken. När jag inte är på Formtoppen jobbar jag som svenska/so-lärare på mellanstadiet.
 
Vilka pass leder du?
– I nuläget leder jag Les Mills Core och IndoorWalking.
 
Varför har du blivit instruktör och vad är bäst med det?
– Jag har blivit instruktör för jag älskar ledarrollen och sprida träningsglädje. Det bästa med att vara instruktör är att få peppa och träna med alla underbara motionärer.
 
Du har tidigare varit instruktör i både Zumba, BodyJam, Sh’bam, BodyCombat och Gympa tidigare. Vilken klass skulle du säga att du saknar mest att instruera och varför?
– Just nu saknar jag BodyJam mest för att jag älskar att dansa. Det känns lite tomt just nu att inte ha dansklasser, med tanke på att jag dansat större delen av mitt liv.
 
Vilket är ditt favoritpass/träningsform att köra just nu?
– Jag gillar att träna intervaller (ex. Tabata, GRIT, X-Intervall).
 
Om du får drömma, vad skulle du vilja vara instruktör i och varför?
– Jag hade velat vara instruktör i BodyAttack. Glädjen, musiken, den pulsen och endorfinkicken man får är magisk!????

CINDY HEDIN

Instruktör | Formtoppen

Vem är du?
– Mitt namn är Cindy och jag är en go och glad tjej på snart 21 år. Dansar jag inte på Formtoppen så hittar ni mig bakom receptionen på Malmö Arena Hotell!

 

Vilka pass leder du?
– Jag är instruktör i Zumba!

Varför har du blivit instruktör och vad är bäst med det?
– Jag har länge dansat på Formtoppen. Allt började redan vid 12-års åldern då jag gick på FunkyKids, som sedan ledde till Blizz. Detta var danskurser för barn och ungdomar. Jag tog sedan en liten paus från Formtoppen och dansen för att gå över till att spela fotboll i några år. En dag tog det slut med fotbollen, men kände då sedan innan en stor saknad för gruppträningen. All energi och pepp man fick av varandra som grupp var en underbar känsla. Det var då jag började gruppträna på Formtoppen igen och fastnade då mestadels för dansen. Efter några år fick jag frågan om att bli instruktör och jag tackade genast JA. Jag älskar allt med träna i grupp. Att kunna sprida energi till andra, men även att själv få uppleva det från alla som kommer och tränar.

 

Nu när all seniorträning är tillfälligt inställd finns det alternativ till både hemmaträning och uteträning för seniorer. Är det något som du kommer att hålla i?
– Det finns det! På Formtoppens hemsida finns mitt Zumba pass tillgängligt för de som vill träna hemifrån. Vill man komma ut och träna i friska luften så kan man dansa med mig klockan 10.10 på fredagar utanför Formtoppen i Höllviken.

 

Förutom Zumba, vilken annan träningsform eller pass tycker du om att köra som komplement?
– Kör jag inte Zumba så brukar jag slå till med ett styrkepass i gymmet. Som jag tidigare nämnt så älskar jag ju gruppträning, så till exempel BodyStep och DanceAerobic gillar jag också att köra när jag hinner.

 

Om du får drömma, vad skulle du vilja vara instruktör i och varför?
– Det skulle nog vara ett annat slags danspass. Kanske ett pass liknande BodyJam, som vi tidigare haft på Formtoppen, där man dansar loss till olika musik-och dansstilar.

ANGELIKA NORGREN

Instruktör | Formtoppen

 

Vem är du?
– Jag heter Angelika, 40 (snart 41) ???? Bor i Vellinge tillsammans med min sambo Stefan, min son Love snart 13 år och 3 bonusbarn, 13 och 16 år. Förutom att jag jobbar på Formtoppen, jobbar jag heltid på förskola i Västra Ingelstad. Är gammal fotbollsspelare och tro det eller ej, även dansare.

 

Vilka pass leder du?
– BodyCombat, BodyPump och GRIT series.

 

Varför har du blivit instruktör och vad är bäst med det?
– Det var inget jag överhuvudtaget tänkte att jag skulle/ville bli. Jag tränade BodyCombat på Formtoppen och efter ca ett år tror jag, stoppade Per mig i receptionen och ställde frågan om jag inte kunde tänka mig att bli intstruktör. Han hade smygtittat på mig genom fönstret, haha ???? Mitt spontana svar blev tack, men nej tack. Men tänkte på det under veckan och kom fram till att klart jag ska testa! Det gjorde jag och nu typ 10 år senare, är jag instruktör i 3 koncept.

Det bästa med det, är att man få jobba med det man älskar. Att få inspirera andra och att få dem till att utmana sig själv. Att vi alla är där för att vi har något gemensamt, att vi tycker det är fantastiskt roligt.

Du instruerar hela 3 st Les Mills koncept! När det är dags för nya releaser, hur lång tid tar det att öva in de nya passen egentligen?
– Oj, vill man knappt säga. Men när det är dags för nya releaser brukar min sambo säga ”vi ses om 2 veckor” hahaha! Då går jag in i min koreografi-bubbla. Man får nog räkna 2-3 timmar om dagen i 2 veckors tid. Jag vill presentera och leverera till 100 procent på mina klasser, då får man lägga ner mycket tid på det helt enkelt!

Om du bara får välja ett av dina pass, vilket är ditt favorit just nu och varför?
– Gillar ju alla mina koncept, men om jag måste välja så är det nog BodyCombat som ligger mig varmast om hjärtat. Även om det är kampsports inspirerat och hårt, så är det så mycket glädje i det. Och man har galet kul när man kör! Plus att man får känna sig lite cool ????

 

Om du får drömma, vad skulle du vilja vara instruktör i?
 BodyBalance kanske? Bara för att det nog hade varit det sista man hade förväntat sig av mig ????

Vi tackar Angelika för pratstunden! Prata mer med henne när ni ses i krokarna på Formtoppen eller bli inspirerad och häng med på ett av hennes pass i Höllviken eller i Skanör!????????

JIMMI HANSEN & LOUISE NYBERG

Coacher | Formtoppen

 

Vem är ni och vilka pass leder ni?
Vi heter Louise och Jimmi och vi leder Crossfitpass på Formtoppen.

 

Hur länge har ni tränat Crossfit?
L – Jag har tränat Crossfit sedan sommaren 2014 och har varit coach sedan Crossfit Näset startade.
J – Jag började träna Crossfit när Boxen öppnade 2014 och blev coach ett år senare.

 

Vad är Crossfit?
L – Crossfit är en jätterolig och allsidig träningsform där du blir bra på många olika saker.
J – Det defineras som en funktionell, högintensiv och varierande träning. Man använder kroppen, redskap och maskiner för att bli stark, uthållig och gymnastisk. 

 

Varför har ni blivit coacher och vad är bäst med det?
L – Jag blev coach för att jag älskar att se våra medlemmar pusha sig själva, nå sina mål och göra saker de inte klarat tidigare.
J – Jag håller med! Det bästa är att få hjälpa dem och inspirera dem att utvecklas och bli bättre.

 

Vilken form av WOD är eran favorit just nu och varför?
L – Jag gillar att lyfta tungt, hoppa hopprep och ro- så en kombination av dem är ju super.
J – ”Helen” for life! Försök slå 6:32 
????

 

Brukar ni komplettera eran Crossfit med någon annan träningsform? I så fall vad och varför?
L – Jag brukar springa och köra tyngdlyftning, fast det ingår i och för sig i Crossfit.
J – Styrketräning och stretching (ett av mina alla smeknamn är YogaJimmi). Jag kör också mountainbike!

 

Crossfit är känt för att ha många förkortningar och begrepp, tog det lång tid att lära sig allt utantill?
L – Jag kommer ihåg att det var svårt att veta skillnaden på push press, push jerk och split jerk.
J – Det tog nog ungefär en månad att lära sig.

 

Har ni något speciellt ”crossfit-minne” att dela med er av?
L – Man har så många bra minnen från Crossfiten. Alla personliga rekord och roliga tävlingar. Ett av de bästa minnena är när jag klarade att gå 7,5 m handstandwalk unbroken på SM förra året. Det var stort för mig!
J – När jag anmälde mig till min första tävling och dessutom gick och vann. Halmstad Throwdown 2015.

 

Vilken av våra crossfit-wodar skulle ni rekommendera om man provar för första gången?
L – Man kan prova alla utom team-wodarna.
J – Ja, vi brukar rekommendera att vänta med teamwodarna eftersom de ofta innehåller väldigt många olika moment, så är man ny kan det vara svårt att hänga med.

LASSE T

Instruktör | Formtoppen

 

Vem är du?
Jag heter Lars Thorell, men går mest under Lasse T på Formtoppen. Har passerat de 50, men känner att jag har börjat andra halvlek med pigga ben, Jag har varit med på Formtoppen sedan vi lade grunden. Jag började faktiskt som instruktör redan 1996, på gymmet högst uppe i gamla Sheraton, på Triangeln.

 

Vilka pass leder du?
Jag leder ”bara” pass i cykelsalen. Den här terminen har det blivit 30-, 45- och 60-minuters pass och HIT pass onsdag till lördag.

 

Varför har du blivit instruktör?
Jag cyklade en del utomhus. Efter våren 1996 när spinning var nytt blev jag tillfrågad om jag ville leda klasser. Klart att jag ville! Jag blev cykelinstruktör, fick en blodad tand. Senare blev jag även ledare för boxningsklasser.

 

Några år senare flyttade jag till Höllviken. På våren 2000 såg jag en lapp att Höllvikens Atlet Club sökte instruktörer till ett nytt gym som skulle byggas. Efter en första träff med Per, i källaren under fritidsgården och en audition i Malmö, blev jag Formtoppare och det har jag aldrig ångrat.

 

Vad är roligast med att vara instruktör?
Det är den energi och glädje jag får tillbaka under och efter passen. Den direkta feedbacken som gör att det är värt att hela tiden utvecklas och att sätta ihop nya pass nästan varje gång. Friheten – och ansvaret – att själv göra sina egna pass betalar sig direkt.

 

Vad hoppas du förmedla till gruppen på passet?
Jag vill att de som kommer på mina pass ska känna glädje. Och lämna passet med ett leende, även om du tagit ut dig så du darrar i benen. Nöjd med att känna att du gjort något gott. Att du mår bra helt enkelt!
Jag försöker alltid arbeta med musiken och att ha ett flyt i passen så att det ska kännas lättare än vad det faktiskt är. Finns flytet och energin är det också lättare att ha en bra teknik och rätt ansträngning. Jag längtar tills vi tar in nya cyklar med möjlighet att se ansträngningen. Då ska alla kunna träna på sin egen nivå. Det blir ännu lättare att träna effektivt, roligt och säkert.

 

Vilken form av spinning är din favorit just nu?
Passen jag har blir väldigt olika. 30 minuter med jämn ansträngning som verkligen fungerar för alla oavsett förutsättningar; 45 minuter med underbara seniorer med mycket vilja (och många frågor); och HIIT-passen där man får vara kapten igen. Favoriten är nog ändå fredagsmorgnarna. Mycket eftersom jag har haft förmånen att ha passet så länge, och att det är en samma grupp av människor som slåss om platserna. Den kontinuiteten, och att det finns en tillit, gör att jag också kan ta ut svängarna lite mer. Samtidigt kan jag vara mer långsiktig när jag planerar klasserna för att utveckla de som är med.

 

Brukar du komplettera din spinning med övrig träning, i så fall vad och varför?
De senaste åren har det blivit ganska mycket fler pass än tidigare. Jag önskar att jag skulle kunna planera livet lite bättre så att det fanns tid för annan typ av träning också. Jag känner att behovet finns för både styrketräning och mer smidighet. Hjärtat är stort och benen är starka, men det skulle inte vara så dumt om armarna var det också. Att jag sedan fortfarande gärna cyklar ute ger ju inte så mycket omväxling.

 

Vilket av våra spinningpass skulle du rekommendera att testa som första gång spinnare?
Om du vill få bättre kondition, en bra och skonsam grund för all annan träning så är cyklingen ganska svårslagen. De 30-minuters pass vi har är gjorda för att hålla en jämn ansträngning utan att du tappar andan, men den kan fortfarande vara på precis den nivå som var och en vill och kan. Jämnheten gör att passen blir mycket effektiva. På lördagar klockan 11.00 lägger vi extra fokus på inställningar och teknik så det är ett bra första pass för att komma igång och sedan hålla igång.

Välkomna till FORMTOPPEN, Ditt lokala gym där alla är välkomna!

GYM  GRUPPTRÄNING  UTETRÄNING  CROSSFIT  PADEL