INSPIRATÖRER & FORMTOPPARE

ANGELIKA NORGREN

Instruktör | Formtoppen

 

Vem är du?
– Jag heter Angelika, 40 (snart 41) 😊 Bor i Vellinge tillsammans med min sambo Stefan, min son Love snart 13 år och 3 bonusbarn, 13 och 16 år. Förutom att jag jobbar på Formtoppen, jobbar jag heltid på förskola i Västra Ingelstad. Är gammal fotbollsspelare och tro det eller ej, även dansare.

 

Vilka pass leder du?
– BodyCombat, BodyPump och GRIT series.

 

Varför har du blivit instruktör och vad är bäst med det?
– Det var inget jag överhuvudtaget tänkte att jag skulle/ville bli. Jag tränade BodyCombat på Formtoppen och efter ca ett år tror jag, stoppade Per mig i receptionen och ställde frågan om jag inte kunde tänka mig att bli intstruktör. Han hade smygtittat på mig genom fönstret, haha 😊 Mitt spontana svar blev tack, men nej tack. Men tänkte på det under veckan och kom fram till att klart jag ska testa! Det gjorde jag och nu typ 10 år senare, är jag instruktör i 3 koncept.

Det bästa med det, är att man få jobba med det man älskar. Att få inspirera andra och att få dem till att utmana sig själv. Att vi alla är där för att vi har något gemensamt, att vi tycker det är fantastiskt roligt.

Du instruerar hela 3 st Les Mills koncept! När det är dags för nya releaser, hur lång tid tar det att öva in de nya passen egentligen?
– Oj, vill man knappt säga. Men när det är dags för nya releaser brukar min sambo säga ”vi ses om 2 veckor” hahaha! Då går jag in i min koreografi-bubbla. Man får nog räkna 2-3 timmar om dagen i 2 veckors tid. Jag vill presentera och leverera till 100 procent på mina klasser, då får man lägga ner mycket tid på det helt enkelt!

Om du bara får välja ett av dina pass, vilket är ditt favorit just nu och varför?
– Gillar ju alla mina koncept, men om jag måste välja så är det nog BodyCombat som ligger mig varmast om hjärtat. Även om det är kampsports inspirerat och hårt, så är det så mycket glädje i det. Och man har galet kul när man kör! Plus att man får känna sig lite cool 😉

 

Om du får drömma, vad skulle du vilja vara instruktör i?
 BodyBalance kanske? Bara för att det nog hade varit det sista man hade förväntat sig av mig 😁

Vi tackar Angelika för pratstunden! Prata mer med henne när ni ses i krokarna på Formtoppen eller bli inspirerad och häng med på ett av hennes pass i Höllviken eller i Skanör!😄💪

JIMMI HANSEN & LOUISE NYBERG

Coacher | Formtoppen

 

Vem är ni och vilka pass leder ni?
Vi heter Louise och Jimmi och vi leder Crossfitpass på Formtoppen.

 

Hur länge har ni tränat Crossfit?
L – Jag har tränat Crossfit sedan sommaren 2014 och har varit coach sedan Crossfit Näset startade.
J – Jag började träna Crossfit när Boxen öppnade 2014 och blev coach ett år senare.

 

Vad är Crossfit?
L – Crossfit är en jätterolig och allsidig träningsform där du blir bra på många olika saker.
J – Det defineras som en funktionell, högintensiv och varierande träning. Man använder kroppen, redskap och maskiner för att bli stark, uthållig och gymnastisk. 

 

Varför har ni blivit coacher och vad är bäst med det?
L – Jag blev coach för att jag älskar att se våra medlemmar pusha sig själva, nå sina mål och göra saker de inte klarat tidigare.
J  – Jag håller med! Det bästa är att få hjälpa dem och inspirera dem att utvecklas och bli bättre.

 

Vilken form av WOD är eran favorit just nu och varför?
L – Jag gillar att lyfta tungt, hoppa hopprep och ro- så en kombination av dem är ju super.
J – ”Helen” for life! Försök slå 6:32 
😉

 

Brukar ni komplettera eran Crossfit med någon annan träningsform? I så fall vad och varför?
L – Jag brukar springa och köra tyngdlyftning, fast det ingår i och för sig i Crossfit.
J  – Styrketräning och stretching (ett av mina alla smeknamn är YogaJimmi). Jag kör också mountainbike!

 

Crossfit är känt för att ha många förkortningar och begrepp, tog det lång tid att lära sig allt utantill?
L – Jag kommer ihåg att det var svårt att veta skillnaden på push press, push jerk och split jerk.
J  – Det tog nog ungefär en månad att lära sig.

 

Har ni något speciellt ”crossfit-minne” att dela med er av?
L – Man har så många bra minnen från Crossfiten. Alla personliga rekord och roliga tävlingar. Ett av de bästa minnena är när jag klarade att gå 7,5 m handstandwalk unbroken på SM förra året. Det var stort för mig!
J  – När jag anmälde mig till min första tävling och dessutom gick och vann. Halmstad Throwdown 2015.

 

Vilken av våra crossfit-wodar skulle ni rekommendera om man provar för första gången?
L – Man kan prova alla utom team-wodarna.
J – Ja, vi brukar rekommendera att vänta med teamwodarna eftersom de ofta innehåller väldigt många olika moment, så är man ny kan det vara svårt att hänga med.

MÅNS TUFVESSON

Instruktör | Formtoppen

 

Vem är du?
Jag skulle säga att jag är en aktiv och driven kille, jag gillar att ha mycket på schemat. Just nu pluggar jag sista året på Sundsgymnasiet i Vellinge, men tycker annars om att träna och umgås med vänner.

 

Vilka pass leder du?
Jag leder ungdomsträning i både Höllviken och Skanör. Ungdomsträning är för dig som är mellan 12–14 och ännu inte får träna själv på gymmet. Under träningen får alla deltagare följa ett personligt träningsschema med ett flertal olika styrkeövningar anpassat efter sina förutsättningar och önskemål. Jag är med och hjälper till med teknik, tips och pepp!

 

Varför har du blivit instruktör och vad är bäst med det?
Jag blev instruktör för att jag älskar träning! Eftersom styrketräning alltid varit min favorit passade ungdomsträningen perfekt. Dessutom har jag själv gått på ungdomsträning när jag var mindre och har då sett upp till instruktörerna. 
Det som är speciellt kul med att vara instruktör för ungdomarna är att man får se dem utvecklas för varje gång och lära sig nya saker.

 

Vad hoppas du förmedla till gruppen på passet?
Det jag trycker mycket på är att alla skall ta vara på tiden och känna att träningen är givande. Jag är också väldigt mån om att alla har kul, både med varandra och med mig som instruktör!

 

Om du får drömma, i vad skulle du vara instruktör?
Jag hade helst stannat kvar i min gren kring styrketräning. Dock hade jag gärna utvecklats och fortsatt mitt intresse för träning med en PT-utbildning.

 

LASSE T

Instruktör | Formtoppen

 

Vem är du?
Jag heter Lars Thorell, men går mest under Lasse T på Formtoppen. Har passerat de 50, men känner att jag har börjat andra halvlek med pigga ben, Jag har varit med på Formtoppen sedan vi lade grunden. Jag började faktiskt som instruktör redan 1996, på gymmet högst uppe i gamla Sheraton, på Triangeln.

 

Vilka pass leder du?
Jag leder ”bara” pass i cykelsalen. Den här terminen har det blivit 30-, 45- och 60-minuters pass och HIT pass onsdag till lördag. 

 

Varför har du blivit instruktör?
Jag cyklade en del utomhus. Efter våren 1996 när spinning var nytt blev jag tillfrågad om jag ville leda klasser. Klart att jag ville! Jag blev cykelinstruktör, fick en blodad tand. Senare blev jag även ledare för boxningsklasser. 

 

Några år senare flyttade jag till Höllviken. På våren 2000 såg jag en lapp att Höllvikens Atlet Club sökte instruktörer till ett nytt gym som skulle byggas. Efter en första träff med Per, i källaren under fritidsgården och en audition i Malmö, blev jag Formtoppare och det har jag aldrig ångrat.

 

Vad är roligast med att vara instruktör?
Det är den energi och glädje jag får tillbaka under och efter passen. Den direkta feedbacken som gör att det är värt att hela tiden utvecklas och att sätta ihop nya pass nästan varje gång. Friheten – och ansvaret – att själv göra sina egna pass betalar sig direkt. 

 

Vad hoppas du förmedla till gruppen på passet?
Jag vill att de som kommer på mina pass ska känna glädje. Och lämna passet med ett leende, även om du tagit ut dig så du darrar i benen. Nöjd med att känna att du gjort något gott. Att du mår bra helt enkelt!
Jag försöker alltid arbeta med musiken och att ha ett flyt i passen så att det ska kännas lättare än vad det faktiskt är. Finns flytet och energin är det också lättare att ha en bra teknik och rätt ansträngning. Jag längtar tills vi tar in nya cyklar med möjlighet att se ansträngningen. Då ska alla kunna träna på sin egen nivå. Det blir ännu  lättare att  träna effektivt, roligt och säkert.

 

Vilken form av spinning är din favorit just nu?
Passen jag har blir väldigt olika. 30 minuter med jämn ansträngning som verkligen fungerar för alla oavsett förutsättningar; 45 minuter med underbara seniorer med mycket vilja (och många frågor); och HIIT-passen där man får vara kapten igen. Favoriten är nog ändå fredagsmorgnarna. Mycket eftersom jag har haft förmånen att ha passet så länge, och att det är en samma grupp av människor som slåss om platserna. Den kontinuiteten, och att det finns en tillit, gör att jag också kan ta ut svängarna lite mer. Samtidigt kan jag vara mer långsiktig när jag planerar klasserna för att utveckla de som är med. 

 

Brukar du komplettera din spinning med övrig träning, i så fall vad och varför?
De senaste åren har det blivit ganska mycket fler pass än tidigare. Jag önskar att jag skulle kunna planera livet lite bättre så att det fanns tid för annan typ av träning också. Jag känner att behovet finns för både styrketräning och mer smidighet. Hjärtat är stort och benen är starka, men det skulle inte vara så dumt om armarna var det också. Att jag sedan fortfarande gärna cyklar ute ger ju inte så mycket omväxling.  

 

Vilket av våra spinningpass skulle du rekommendera att testa som första gång spinnare?
Om du vill få bättre kondition, en bra och skonsam grund för all annan träning så är cyklingen ganska svårslagen. De 30-minuters pass vi har är gjorda för att hålla en jämn ansträngning utan att du tappar andan, men den kan fortfarande vara på precis den nivå som var och en vill och kan. Jämnheten gör att passen blir mycket effektiva. På lördagar klockan 11.00 lägger vi extra fokus på inställningar och teknik så det är ett bra första pass för att komma igång och sedan hålla igång. 

LOUISE TECKLIND

Instruktör | Formtoppen

Vem är du?
Jag skulle säga att jag är en person som är väldigt driven och glad och har mycket energi! Jag älskar även musik och att sjunga, något som inte är svårt att missa om man är på mina klasser haha!

Varför har du blivit instruktör och vad är roligast med det?
Jag har alltid tyckt att det är kul att leda grupper och när jag fick chansen att söka in som instruktör på Formtoppen såg jag det framförallt som en rolig grej. Det var också så kul att jag fick möjligheten att börja med BodyPump eftersom det är något jag verkligen brinner för! Men det roligaste måste nog vara att kunna inspirera och peppa andra till att klara lite mer än vad de själva trodde att de kunde klara av när de kom. Energin jag får av det skulle jag nästan klassa som oslagbar faktiskt.

Vad skulle du rekommendera en som aldrig har tränat på Formtoppen att prova?
Självklart skulle jag rekommendera att komma på mina pass! 😉 Haha nej men skämt å sido tycker jag att det är väldigt viktigt att testa sig fram för att kunna hitta det som passar just dig bäst! Gruppträning är ju något jag brinner för samtidigt som styrketräning också blivit viktigt för mig.

Vilka pass leder du?
Jag leder bland annat BodyPump, Indoorwalking, FortGjort klasser men ni hittar mig också på Gympan på fredagarna!

Om du får drömma, i vad skulle du vara instruktör?
På senaste tiden har jag tyckt det var väldigt roligt att köra BodyCombat! Det är något med den energin på de klasserna som jag fastnat för. Så just nu skulle mitt svar nog vara BodyCombat.