TERAPEUTER & BEHANDLINGAR

TRÄNINGSHJÄLP, MASSAGE, KIROPRAKTIK, FYSIOTERAPI & REHAB

Under våren kommer vi att göra om avdelningen med våra behandlingsrum. En uppfräschning, skönare och bättre väntrum, allt samlat under ett och samma namn. 

Våra duktiga terapeuter kommer framöver att jobba under det gemensamma namnet FORMTOPPEN HÄLSA OCH REHAB. Samma terapeuter med ett gemensamt uttalat mål, att skapa en miljö där vi är det naturliga valet när det gäller hjälp med träning, massage, kiropraktik, fysioterapi och rehab.

SJUKGYMNASTIK

ANN CHRISTIANSSON

LEG. FYSIOTERAPEUT

MASSAGE

BJÖRN FALKLAND

LIC. TYNGDLYFTNINGS-COACH

KIROPRAKTOR

MIKAEL OLSSON

 LEG. KIROPRAKTOR

MASSAGETERAPEUT

CHARLOTTE NIBÉR

DIPL. MASSAGETERAPEUT

MASSAGE

MAGNUS DIRNBERGER

LEG.

BOKA IDAG
SNABBARE BEDÖMNING KAN BETYDA KORTARE REHAB

SJUKGYMNASTIK

ANN CHRISTIANSSON

LEG. FYSIOTERAPEUT

Rygg/nackbehanding enligt McKenziemetoden.
Muskuloskeletala symtom enligt ortopedisk manuell terapi,
medicinsk träningsterapi.
Axel/skulderrehabilitering enligt Axelina.
Akupunktur.
BOA Artrosskola.

Med individuellt anpassad träning som behandling/smärtlindring blir sjukgymnastiken en länk mellan sjuk- och friskvård.

Kontakt
Telefonnummer:
0702-02 67 49
Samarbete med privat sjukvård.

KIROPRAKTOR

MIKAEL OLSSON

LEG. KIROPRAKTOR

Mikael undersöker ryggradens leder och muskler med händerna. På så sätt klarläggs spänningar, ändrade rörelsemönster och eventuella skador.
 
En led som är begränsad i sin rörelse kan ge smärta både lokalt i leden men även i andra delar på kroppen. Inom kiropraktiken finns många olika behandlingstekniker.
 
Den vanligaste tekniken en kiropraktor använder är HVLA-manipulation som är en specifik rörelse vars syfte är att öka/normalisera rörligheten i en led som inte har normal rörlighet men även andra tekniker används såsom stretching, töjning, triggerpunktsbehandling, akupunktur, elektroterapi, massage och rehabiliteringsträning.
 
Kontakt
Telefonnummer: 0707-14 87 11
info@elithalsa.se
www.elithalsa.se

MASSAGETERAPEUT

CHARLOTTE NIBÉR

DIPL. MASSAGETERAPEUT

Charlotte är utbildad på Axelssons Gymnastiska Institut i Stockholm och är Certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage. Hon har högskoleutbildning i Hälsopedagogik och Biomedicin och mångårig erfarenhet som gyminstruktör.
 
Charlotte utför medicinsk massage, triggerpunktsbehandling och töjning av muskulaturen (PNF). Behandling rekommenderas vid akuta muskelbesvär och som förebyggande behandling. I anslutning till din massagebehandling har du tillgång till omklädningsrum med dusch och bastubad.

 

Kontakt
Telefonnummer: 0705-11 78 68
c.niber@telia.com
 

MASSAGE

MAGNUS DIRNBERGER

DIPL. MASSAGETERAPEUT

Magnus arbetar med djupgående och behandlande massage och utför även idrottsmassage, triggerpunktsbehandling, idrottstejpning och PNF­töjning. Han är utbildad och diplomerad massageterapeut via Hälsoteket i Malmö. Lic.personlig tränare (Safe), Eleiko Strength coach, CF lv1, CrossFit – weightlifting gymnastics och mobility coach. Innehar patient och ansvarsförsäkring.
 
Kontakt
Telefonnummer: 0735­-09 98 58
starkptverkstad@gmail.com
www.starkptverkstad.com
 

MASSAGE

BJÖRN FALKLAND

LIC. TYNGDLYFTNINGS-COACH

Björn med sin långvariga utövande på absoluta elitnivå i olympisk tyngdlyftning erbjuder massage, personlig träning i teknik både för dig och din egen färdighet, men även för dig som vill lära mer i att lära ut olympisk tyngdlyftning. I detta ryms även klassiska hjälpövingar så som knäböj, marklyft och bänkpress.

Han hjälper dig även i upplägg av personliga programmeringar utefter dina önskemål och mål. Olympisk lyftning är den absolut bästa träningen för dig som söker explosivitet och styrka.
 
Kontakt
Telefonnummer: 070-734 81 88
idrottskonsultsyd@gmail.com
www.idrottskonsultsyd.se