SOCIALT
ENGAGEMANG

När vi startade Formtoppen 2000 var en stor drivkraft att få så många som möjligt att röra på sig. Alla åldrar, kroppsformer och färger skulle vara välkomna.

Målsättningen var att skapa en mötesplats med rörelse i centrum utan krav. Med detta som driv har det varit naturligt för oss att engagera oss i olika projekt i kommunen. Som förening bidrar vi inte med pengar utan när vi går in i ett projekt går vi in med engagemang, med träning och hälsa i fokus.

^
2000

Sundsymnasiet

När Sundsgymnasiet startade idrottsklasser var vi direkt med på att ge alla elever gratis träning på vår anläggning i Höllviken. Det började med hästsport, sen även golf. När seglingen blev aktuellt 2021 var det naturligt för oss att även stötta detta.

^

Stöd till olika fotbollsklubbar

Med Höllviken GIF inledde vi samarbetet med fotbollsklubbar. Vi fortsätter stödja fotbollen i Höllviken även efter namnbytet till ”BK Höllviken”. Skanörs IF finns så klart med i vårt samarbetsområde.

^

Innebandy

Formtoppen stödjer innebandyn i Höllviken genom att ge möjlighet till A-laget att fysträna på våra anläggningar.

^

Barnhabiliteringen

Tillsammans med sjukgymnast från Region Skåne ville vi skapa bättre träningsförutsättningar för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

^

ZUMBA® in Pink

2012 var vi 250 personer som dansade i Halörhallen för att samla in pengar till Cancerfonden!

^

Spin of Hope

Flera gånger har vi kört Spin of Hope. Sveriges största spinningevent som körs samtidigt på ett 100-tal anläggningar runt om i landet. Målet är att samla in så mycket pengar till Barncancerfonden som möjligt.

^

Friskvård på recept

När det blev aktuellt med friskvård på recept via Region Skåne var vi en av de första organisationer som subventionera träning till patienter.

^
2014

Flyktingkrisen

I tidigt skede när de första flyktingarna från Afghanistan kom till Vellinge Kommun erbjöd vi alla dessa möjlighet till fri träning hos oss. Detta gjorde vi under flera år, för att senare utvecklas till ett kraftigt subventionerat ”flyktingkort”.

^

Ätstörningar

Tillsammans med föreningen Frisk & Fri startar vi ett projekt som syftade till att stödja gym, föreningar, anhöriga, men framförallt drabbade av ätstörningar. Projektet innebar bland annat utbildningar av personal, framtagande av handlingsplaner för att hantera ätstörningsproblematiken professionellt. Målet var att certifiera gym och föreningar för att skapa trygga träningsmiljöer. Tyvärr var vi ensamma om att se behovet och projektet lades ner. Dock har vi lärt oss mycket av processen vilket vi använder i den dagliga driften.

^

Psykisk ohälsa

Med Vellinge Kommun, Elevhälsan och Skåneidrotten startade vi projektet ”STARKA”. Det gemensamma målet var att stärka unga tjejer i årskurs 8 som inte hittat sin träningsform i deras utveckling och välbefinnande. Tjejerna gavs möjligheten att kostnadsfritt prova på olika träningsformer varvat med prat om mat, motivation och hälsa.

^
2022

Ukraina

Direkt när Ukraina invaderades och flyktingströmmen kom igång valde vi, precis som när den Afghanska flyktingströmmen kom, att erbjuda en väldigt utsatt grupp fri träning. Målet är att erbjuda meningsfull fritidssysselsättning och möjlighet att träffa andra människor.

^
2024

Nuläge

Med ovanstående exempel vill vi visa på vårt breda sociala engagemang. Detta är en av hörnstenarna i vår verksamhet, att engagera och driva föreningen med välmående i fokus för en så bred grupp som möjligt. Fortsättning följer …

Välkomna till FORMTOPPEN, Ditt lokala gym där alla är välkomna!

GYM  GRUPPTRÄNING  UTETRÄNING  CROSSFIT  PADEL