CROSSFIT

Crossfit är ett styrke och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.

Inom träningsformen kombinerar vi tyngdlyftning, löpning, rodd, styrkelyft, gymnastik, kettlebells etc för att få en så bred och varierad styrke- och konditionsträning som möjligt.

Träningen skall vara funktionell med utgångspunkt i naturliga rörelser där vi arbetar med hela kroppen. Crossfit handlar om att betona alla delar, uthållighet, styrka, kondition, rörlighet, explosivitet, snabbhet, koordination, smidighet, balans och precision, för en ökad hälsa och förbättrad prestation.

 

FORMTOPPENS CROSSFIT FINNS I HÖLLVIKEN

KURSER & KLASSER

WOD

WOD står för workout of the day och är precis som det låter, dagens träning. Den kan bestå av styrkelyft, gymnastiska övningar och kondition. Ofta blir det en blandning av alla tre. WOD:en varierar från dag till dag och man vet därför aldrig vad som väntar när man kommer ner till boxen!

Vi börjar alltid WOD:en med en gemensam uppvärmning, ofta med fokus på rörelser och muskulatur som vi jobbar med senare under passet. Efter uppvärmningen har vi ofta en  skills- eller strengthdel där vi antingen övar på att bemästra vissa rörelser eller utmanar oss muskulärt med funktionella styrkeövningar. Avslutningen består allt som oftast av en metcon, dvs. en högintensiv del där vi jobbar för att förbättra vår arbetskapacitet, styrka och smidighet.

STRENGTH WOD

Det här passet riktar sig till dig som vill ta dina lyft och din styrka till nästa steg. Här låter vi intensiteten ta ett steg tillbaka och fokuserar mer på teknik och hederlig lyftning av tungt laddade skivstänger! Det förekommer olika typer av styrkemoment med eller utan skivstång.

NO BARBELL WOD

Här jobbar vi med moment utan skivstång. Intensiteten är densamma som på en vanlig WOD.

TEAM WOD

Här jobbar vi i lag, om 2 och 2 eller fler, och tar oss igenom roliga och tuffa träningsutmaningar tillsammans!

WEIGHTLIFTING

75 minuter långt! Ett pass där vi jobbar renodlad tyngdlyftning med assistansövningar och periodiseringar. Fokus kommer att ligga på att förbättra styrka och framförallt teknik.

CROSSFIT SENIOR

Konditions- och styrkepass anpassat för seniorer. Fokus läggs på teknik och säker träning. Ett kul sätt att introduceras till grunderna i Crossfit och bredda din träning!

CROSSFIT TEENS

Konditions- och styrkepass anpassat för ungdomar mellan 12-14 år. Fokus ligger på teknik och säker träning. Ett kul sätt att introduceras i Crossfits grunder!

PROVA PÅ CROSSFIT

Välkommen att testa på Crossfit hos oss! Har du aldrig kört träningsformen på Formtoppen tidigare bjuder vi på första provgången på valfri WOD.

Vill du gå på ett pass anpassat för nybörjare kör vi prova-på-pass sporadiskt under året. Håll koll på våra sociala medier för info och datum för nästkommande pass! Prova-på-passet innehåller en kort presentation av Crossfit, uppvärmning, rörlighet, teknik och avslutas med en MetCon (högintensiv träning). Passet är kostnadsfritt och inget medlemskap krävs!

KURSER

Vi har återkommande kurser i Crossfit, både introkurs och kurser för barn. Håll koll på hemsidan och sociala medier för nya uppstarter!

CROSSFIT OPEN GYM

En tid för CrossfitNäsets medlemmar att kunna utöva programmering som tillhandahålls av boxen.

Observera att det inte finns en coach närvarande under passet, så medlemmarna ansvarar för att följa programmets riktlinjer och utföra övningarna på ett säkert sätt.

* Varje deltagare måste ha ett CrossFit-kort för att kunna delta i Open Gym.
* Bokning krävs och begränsas till 12 deltagare per tillfälle för
att säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme och utrustning för alla.
* Medlemmarna uppmanas att respektera och dela på utrustningen samt att rengöra den efter användning.
* Varje medlem förväntas följa boxens etikett och säkerhetsregler även utan en coach närvarande.

INSTAGRAM

@CROSSFITNASET

%

KONDITION

%

STYRKA

%

SVÅRIGHET

%

GLÄDJE

BOXREGLER

 • Lyssna alltid på coacherna och följ deras rekommendationer
 • Gör alltid ditt bästa utefter förmåga
 • Fuska inte, varken med tid eller reps
 • Plocka alltid undan efter dig, dock inte förrän alla på passet är klara
 • Träna aldrig med bar överkropp inomhus
 • Respektera utrustningen. Doppa aldrig tomma skivstänger, teknikvikter, skivstänger med 5 kg-viktplattor, kettlebells och hantlar
 • Använd endast flytande magnesium
 • Deltagare på pass har alltid företräde till yta och utrustning
 • Träna smart och planera in vilodagar
 • Väskor förvaras på hyllorna bredvid stereon
 • I övrigt gäller Formtoppens regler

BOKNINGSREGLER

 • Man får endast boka sig på ett pass per dag
 • Om man är uppsatt som reserv på flera pass ska dessa avbokas om man får en plats
 • Kom i god tid till passen
 • I övrigt gäller Formtoppens bokningsregler