Historia

Formtoppen ägs och drivs av den ideella idrottsföreningen Höllvikens Atlet Club.

bok1987 bildade ett gäng unga styrketränande män föreningen. Lokalen för verksamheten var styrkesalen på Höllvikens fritidsgård. I takt med att medlemsantalet ökade förbättrades lokalerna av föreningen och i början av 1990-talet övertogs hela driften av fritidsgårdens källarplan av klubben. Detta gjordes tillsammans med Höllvikens Boxnings klubb.
 
1994 startades en ungdomsstyrkelyftsverksamhet som gav rubriker i hela Sverige! Med ett brinnande intresse för sin idrott satsade dessa ungdomar allt för att bli bäst och det resulterade i flera guld, silver och brons i U-SM! 1996 blev föreningen Sveriges bästa ungdomsklubb i styrkelyft! Fortfarande tävlar några av dessa, nu något äldre ungdomar, framgångsrikt för föreningen.
 
1999 var sista året i källaren och med 242 medlemmar i registret beslutades det att förverkliga drömmen om ett eget gym. Med en stor egen arbetsinsats och en kommunal borgen lyckades vi genomföra drömmen. 1 juli 2000 stod Formtoppen färdigt! Med ett mycket blandat program och med en målsättning att anläggningen skulle vara till för alla blev succén stor.
 
Medlemsantalet ökade lavinartat och det var till och med så att Skånes idrottsförbund inte riktigt trodde på våra redovisningar av medlemsantalet när vi på två år gick från 242 medlemmar till 2 500!
 
2006 (9 september) togs nästa steg för att utvecka Formtoppen. 800 m2 tillbyggnad och en nästan total ombyggnad av ”gamla” Formtoppen stod färdig att ta emot ännu fler medlemmar.
 
2010 växte föreningen igen med en andra anläggning i Skanör. I november slog vi upp portarna för 545 m2 Formtoppen till.
 
2014 var det dags för ännu en utökning av föreningen. Under hösten byggde vi till 200 m2 gymyta i Höllviken som gjorde plats för bland annat vår box och Crossfit Näset öppnade portarna.
 
2017 Växte föreningen ännu en gång. Vi öppnade vår tredje anläggning i V. Ingelstad