Frisk & Fri

Formtoppens arbete mot ätstörningar

FriskoFri_bildenFormtoppen arbetar aktivt med att alla medlemmar skall må bra och med att ha beredskapen för att kunna hjälpa de som inte mår bra. Därför har Formtoppen inlett ett samarbete med riksföreningen mot ätstörningar, Frisk & Fri. Samarbetet har inneburit att Formtoppen ingått i en referensgrupp under 2015 där vi har arbetat för att ta fram en handlingsplan och policy som går ut på att stödja idrottspersonal i att förebygga och bemöta ätstörningar. Detta för att skapa en trygg och sund träningsmiljö för alla, både i idrotts- och gymvärlden.
 
Personalen har genomgått utbildningar, vi har tagit fram nu godkända policys och handlingsplaner och under våren blev Formtoppen ”we-care”-certifierade. Vi är glada över vår certifiering och det samarbete som skapats och fortsätter nu vårt arbete med ambitionen att i framtiden kunna skapa ett nätverk mellan olika träningsanläggningar för att kunna hjälpa fler av dem som inte mår bra till en bättre hälsa och till en hälsosammare livsstil.
 
Om du har någon i din närhet som du är orolig för eller om du själv skulle behöva lite vägledning eller information; läs gärna vår Må-bra-policy för mer information om hur du går tillväga. Om du själv vill söka information och kontakt på egen hand hittar du kontaktinformation nedan.
 
Om du vill läsa vår må bra-policy hittar du den här: Formtoppens policy mot ätstörningar
 
Om du har någon i din närhet som du är orolig för eller om du själv skulle behöva lite vägledning eller information kan du kontakta ansvarig på anläggningen för mer info, kontaktuppgifter eller bara för att fråga lite mer.
Om du själv vill söka information eller kontakt på egen hand hittar du kontaktinformation nedan.
 
KONTAKTUPPGIFTER
 We-Care
Ansvarig Formtoppen:
Karolina Kristiansson; karolina@formtoppen.nu
 
Riksföreningen mot ätstörningar Frisk & Fri: www.friskfri.se
Huvudkontoret Stockholm; info@friskfri.se, 08–20 72 14
 
Lokalavdelning Malmö: malmo@friskfri.se
Telefontid onsdagar kl. 19.00 – 20.00, 070–404 56 15