Formtoppen Pilates

Vill du få en stark mage och rygg, snyggare hållning och skapa balans i både träning och livsstil?

hemsida_pilatesMed Pilatesträningen arbetar du aktivt igenom kroppen på ett harmoniskt sätt och skapar styrka och rörlighet i mage och rygg. Pilates är mer än bara en träningsform; den förebygger och hjälper även många livsstilsrelaterade problem såsom försvagad muskulatur pga. inaktivitet eller ryggont orsakat av stillasittande arbete som exempel. Det fungerar även som ett komplement och en balans till andra träningsformer. Med Formtoppens pilatesträning får du inte bara en optimal träning för bålen utan även en upplevelse där du lär dig kontrollera din muskulatur samt fokusera på dig själv och din andning. Det lugnare tempot i träningen ger dig en motpol till allt annat som går snabbt i livet.
 

Pilates vårterminen 2018

Pilatesträningen är uppbyggd i två nivåer. På grundnivån byggs Pilateslärans teori och praktik på matta successivt upp. Grundnivån erbjuder vi i en öppen klass per vecka. På träningsnivån läggs fokus på att praktisera kunskaperna på nya nivåer. En röd tråd som löper genom samtliga kurser är att deltagaren lär sig att anpassa träningen efter just sina behov och förutsättningar, vilket gör att pilatesträningen passar alla målgrupper. Träningsgrupperna erbjuds i kursform i sluten grupp. Träningsgrupperna erbjuds i kursform i sluten grupp.
 
 
PILATES PÅ MATTA GRUNDNIVÅ – ÖPPEN KLASS
Detta är klassen för dig som är ny för pilatesträningen och den är öppen för alla.
Under vårens öppna klass får du lära dig om pilateslärans grunder både teoretiskt och praktiskt. Lektionerna varvas mellan kortare teoretiska genomgångar och praktiserande av pilatesträningen. Övningarna byggs successivt upp och du lär dig anpassa pilatesträningen efter just dina förutsättningar.
Varje lektion varar ca 50 min.
 
Lördagar kl. 10.10 Lärare: Ulrika
 
Boka dig på på hemsidan här eller kontakta receptionen; 040-454842. Bokning och avgifter som Formtoppens ordinarie klassverksamhet.
 
 
PILATES PÅ MATTA TRÄNINGSNIVÅ – KURS
Denna kurs riktar sig till dig som tränat pilates minst en termin på grundnivå, och som vill ta din pilatesträning vidare till nya nivåer.
Här får du TRÄNA pilates. Du får praktisera och vidareutveckla de kunskaper du fått med dig sedan tidigare och du får utforska pilatesträningen vidare.
Mycket vikt läggs vid att anpassa övningarna till individen, så att alla deltagare i gruppen får optimalt ut av sin pilatesträning. Varje lektion varar ca 50 min.
 
Torsdagar kl. 08.00 Lärare: Karolina
1 feb – 31 maj. Ingen verksamhet 22 feb, 29 mars samt 10 maj
 
Torsdagar kl. 18.00 Lärare: Karolina
1 feb – 31 maj. Ingen verksamhet 22 feb, 29 mars samt 10 maj
 

Du som endast har förkunskaper från de öppna klasserna på grundnivå startar terminen 25 januari med en inledande lektion där vi går igenom de grundläggande teoretiska och praktiska delarna för att du skall få ut det mesta av din träningskurs.

 
 

Info & anmälan

Var: Samtliga klasser och kurser hålls på Formtoppen i Höllviken
Pris öppen klass: Ingår i Formtoppens träningskort Formtoppenkort/Klippkort.
Pris kurs: 1950 kr för hela vårterminen
Amälan öppen klass: via hemsida här eller kontakta receptionen; 040-454842.
Amälan kurs: Du anmäler dig och betalar HÄR
 
 
Vid frågor och för mer info kontakta gärna kursansvarig Karolina Kristiansson på karolina@formtoppen.nu